Plastikový model Tarantule - Revell 02097 X-ray SnapKits

Toto zboží je momentálně VYPRODANÉ a nelze ho objednat!

Plastikový model Tarantule - Revell 02097 X-ray SnapKits
Plastikový model Tarantule - Revell 02097 X-ray SnapKits Plastikový model Tarantule - Revell 02097 X-ray SnapKits

Cena: 820 Kč

Běžná maloobchodní cena: 869 Kč
stavebnice Revell

Zboží je momentálně vyprodané,
není možné ho objednat.


  • Kód: c18-4314
  • EAN: 4009803020976

  • Záruka produktu: 2 roky
  • Značka: stavebnice Revell



Popis zboží Plastikový model Tarantule - Revell 02097 X-ray SnapKits

Anatomický 'rentgenový' model tarantule vysoké kvality s profesionálně nabarvenými částmi. Balení obsahuje 32 jednotlivých částí ke složení modelu s podrobným návodem a popisem.

Anatomický model vysoké kvality s profesionálně nabarvenými částmi.
Velikost modelu: 89 x 261 x 317 mm

Na rozdíl od hmyzu tvoří tělo pavouků pouze dvě části zvané tagmata: přední tagma se nazývá hlavohruď nebo prosoma a zahrnuje čtyři páry nohou (přívěsky), makadla (pedipalpy) a klepítka (chelicery). Zadní tagma je potom zadeček nebo opistosoma a jsou na ní snovací bradavky. Pavouk nemá žádná křídla, místo nich má však osm nohou. Svými čelistmi nemůže žvýkat. Existuje 40 000 známých druhů pavouků, člověku ale může být nebezpečné kousnutí pouze asi 200 z nich. Tak či tak ale může být kousnutí některého z velkých pavouků doopravdy extrémně bolestivé!

Lidový název "tarantule" pochází od města Taranto v jižní Itálii a původně se používal k pojmenování různých nepříbuzných druhů evropských pavouků. Dnes se tarantule používá jako běžné pojmenování pro velké chlupaté pavouky patřící do čeledi Theraphosidae, do níž patří v současnosti asi 900 druhů. Nejmenší pavouk není větší než nehet, zatímco největší má stejný průměr jako talíř!

Na tarantule můžeme narazit v různých prostředích od deštných pralesů až po pouště. Svou kořist loví na stromech i na zemi, malí ptáci, ještěrky, myši a další hlodavci jsou jim přitom vítanou potravou. Jejich lov se přitom odehrává tak, že svou kořist trpělivě sledují a v pravý okamžik se na ni vrhnou. Potom do jejího těla vrazí svá dutá, chlupatá kusadla a vstříknou do něj jed. Ten vnitřní orgány rozpustí na tekutinu, kterou pak pavouk vysaje! Spousta zvířat se naopak pokoušela tyto pavouky sníst, protože na první pohled vypadají bezbranně. Takové útoky však většinou dopadnou neúspěšně. Chlupy na jejich zádech a zadečku se totiž i při nejjemnějším doteku ulomí a zapíchnou se do těla nepřítele, kterému způsobují nesnesitelné svědění a podráždění. Se svými osmi nohami jsou tarantule taky opravdu rychlými běžci! Pokud nedokážou ze spárů svého nepřítele uniknout útěkem, volí jako poslední možnost kousnutí. To je však v zásadě celkem neškodné, srovnatelné přibližně s včelím žihadlem, protože svůj jed používají téměř výhradně při napadání kořisti, ne při obraně. Většina tarantulí tak nepředstavuje pro člověka velkou hrozbu. Naopak to ale v žádném případě neplatí. Některé druhy jsou oblíbené jako exotičtí domácí mazlíčci, zatímco jiné jsou někde dokonce součástí jídelníčku.

X-ray – to jsou přesné, předbarvené zacvakávací stavebnice

Úchvatné anatomické modely žáby, koně atd. s 20 až 30 jednotlivými částmi. Jedná se o autentické duplikáty s celou kostrou i orgány. Zvláštností modelů je, že i po jejich složení umožňují vidět vnitřní stavbu těla těchto zvířat, a to díky některým průhledným částem.

Skvělé modely, které mladým vědcům názorně vysvětlují, jak příroda pracuje, a berou je na vzrušující poznávací cestu anatomií zvířat.

Parametry zboží Plastikový model Tarantule - Revell 02097 X-ray SnapKits

Počet dílů32
Délka261 mm
Výška89 mm
 
Doporučeno pro děti od 8 let.